Ko darīt ar ledusskapī palikušajiem produktiem: pavasara receptes bez atkritumiem

MrOferto
Pavasaris ir lielisks laiks, lai sakārtotu lietas – arī virtuvē. Tā vietā, lai izmestu pusapēstu puravu, pāris šampinjonus vai siera gabaliņu, tos var viegli pārvērst par garšīgām un vienkāršām maltītēm. Šīs receptes izmanto to, kas jau ir mājās, bez nepieciešamības doties uz veikalu.
Ko darīt ar ledusskapī palikušajiem produktiem: pavasara receptes bez atkritumiem

🥚 1. Fritata no pāri palikušajiem produktiem

Derēs: dārzeņi (piemēram, puravi, spināti, paprika), siera un gaļas pārpalikumi, vārīti kartupeļi, zaļumi
Pagatavošana: Apcep visu pannā, pārlej ar sakultām olām, pievieno sāli, piparus un apber ar sieru. Cep zem vāka vai krāsnī.
Padoms: Garšīga gan silta, gan auksta – piemērota arī līdzi ņemšanai.

🍞 2. Vecmaizes klimpas ar zaļo pesto

Derēs: sakaltusi maize, svaigi zaļumi, siera pārpalikumi
Pagatavošana: Maizi izmērcē pienā, pievieno olu, sieru un nedaudz miltu vai rīvmaizes. Izveido mīklu, veido klimpas un vāri sālsūdenī. Pesto pagatavo no rukolas, eļļas, ķiploka un riekstiem.
Padoms: Var pasniegt arī ar jogurta–ķiploku mērci.

🥗 3. Salāti no visa, kas palicis

Derēs: olīves, tomāti, siera atlikumi, vārīti kartupeļi, salātu lapas
Pagatavošana: Sagriez visu mazākos gabalos, pievieno eļļu, citronu sulu vai etiķi, sāli un piparus.
Padoms: Sātīgākai versijai pievieno vārītu olu vai konservētu tunci.

🥣 4. Krēmzupa no "ledusskapja dziļumiem"

Derēs: burkāni, cukīni, kartupeļi, ziedkāposti
Pagatavošana: Sagrieztus dārzeņus apcep, aplej ar ūdeni vai buljonu, vāra mīkstu, pēc tam sablendē.
Padoms: Var pievienot saldo krējumu vai rīvētu sieru.

🍓 5. Pašgatavota augļu biezeņdesa no pārgatavojušiem augļiem

Derēs: pārgatavojušies banāni, āboli, bumbieri, zemenes, jogurts, auzu pārslas
Pagatavošana: Augļus sagriež un īsi pavāra ar nelielu daudzumu ūdens un kanēli. Sablendē un sajauc ar jogurtu vai pārslām.
Padoms: Lieliski piemērota arī kā mājas saldējums – vienkārši sasaldē.

Pāris atlikumi var pārvērsties pilnvērtīgā ēdienreizē. Vajag tikai mazliet iztēles – un pannas.

« Dabiski skaistas Lieldienas: kā krāsot olas un rotāt māju ar DIY dekorācijām