Derēs: dārzeņi (piemēram, puravi, spināti, paprika), siera un gaļas pārpalikumi, vārīti kartupeļi, zaļumi
Pagatavošana: Apcep visu pannā, pārlej ar sakultām olām, pievieno sāli, piparus un apber ar sieru. Cep zem vāka vai krāsnī.
Padoms: Garšīga gan silta, gan auksta – piemērota arī līdzi ņemšanai.
Derēs: sakaltusi maize, svaigi zaļumi, siera pārpalikumi
Pagatavošana: Maizi izmērcē pienā, pievieno olu, sieru un nedaudz miltu vai rīvmaizes. Izveido mīklu, veido klimpas un vāri sālsūdenī. Pesto pagatavo no rukolas, eļļas, ķiploka un riekstiem.
Padoms: Var pasniegt arī ar jogurta–ķiploku mērci.
Derēs: olīves, tomāti, siera atlikumi, vārīti kartupeļi, salātu lapas
Pagatavošana: Sagriez visu mazākos gabalos, pievieno eļļu, citronu sulu vai etiķi, sāli un piparus.
Padoms: Sātīgākai versijai pievieno vārītu olu vai konservētu tunci.
Derēs: burkāni, cukīni, kartupeļi, ziedkāposti
Pagatavošana: Sagrieztus dārzeņus apcep, aplej ar ūdeni vai buljonu, vāra mīkstu, pēc tam sablendē.
Padoms: Var pievienot saldo krējumu vai rīvētu sieru.
Derēs: pārgatavojušies banāni, āboli, bumbieri, zemenes, jogurts, auzu pārslas
Pagatavošana: Augļus sagriež un īsi pavāra ar nelielu daudzumu ūdens un kanēli. Sablendē un sajauc ar jogurtu vai pārslām.
Padoms: Lieliski piemērota arī kā mājas saldējums – vienkārši sasaldē.
Pāris atlikumi var pārvērsties pilnvērtīgā ēdienreizē. Vajag tikai mazliet iztēles – un pannas.